Marketing voor Auteurs - les 1
Wat kan je als auteur zelf ondernemen?

Wat kan je als auteur zelf ondernemen?

 

Of hoe kan je zelf  jouw boek promoten?

We zullen dit later in detail bespreken, maar hier som ik de belangrijkste mogelijkheden op die je kunnen helpen bij het promoten van jouw boek.

Internet is het meest toegankelijke en voordelige gereedschap voor marketing. Een eigen website en sociale media maken het mogelijk contact te hebben met jouw lezers. Nieuwsbrieven en directe emails zijn uitermate belangrijk. Je moet er echter wel actief mee bezig zijn en er doordacht gebruik van maken. Niets gaat vanzelf.

Je kan gebruik maken van de media. Televisie is wellicht hoog gegrepen, maar in sommige gevallen wel mogelijk. Voor radio zijn er verscheidene mogelijkheden: nationale zenders en lokale radio. Ze lijken allemaal gesloten burchten, maar schijn bedriegt. Verwacht evenwel niet teveel resultaat. Luisteraars of kijkers gaan niet meteen naar de boekhandel hollen, maar als ze ooit een boekhandel bezoeken en jouw boek onder ogen krijgen, gaat er misschien een belletje rinkelen.

Je kan ook de mogelijkheid creëren om direct contact te hebben met zowel bestaande als potentiële lezers. Signeersessies, voordrachten en rondleidingen, het is een beetje afhankelijk van het onderwerp van jouw boek, maar behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Hoor ik jou nu zuchten? Lijkt het jou allemaal wat teveel en te moeilijk? Gaat het teveel tijd van jou in beslag nemen? 
Je gaat in ieder geval wel inspanningen moeten leveren, maar je staat er niet alleen voor. Dankzij jouw uitgeverij behoor je nu tot de groep auteurs waarmee MaryDes samenwerkt en je kan steeds bij hen terecht voor advies en ondersteuning van jouw marketing activiteiten. Heb je bepaalde marketingplannen, bespreek ze met hen en zij onderzoeken hoe ze jou het best daarin kunnen begeleiden en ondersteunen. 

MARKETING VOOR AUTEURS

Waarom marketing?
Zelf initiatieven nemen
Internet marketing
Iets over websites
Nieuwsbrieven
Op locatie