De fotogalerij

Welkom in deze les waarin je je graag wat meer duiding geef over het gebruik van de fotogalerij. Je gaat deze niet als een afzonderlijke module terugvinden in jouw dashboardmenu omdat deze rechtstreeks geïntegreerd werd in de pagina Fotogalerij. Wil ik deze dus aanpassen, moet ik deze pagina openen.

Ik zal je twee manieren laten zien om dat te doen. Als je vertrouwd bent om via de menustructuur van het dashboard te werken kan je daar naar pagina’s gaan en de Fotogalerij bewerken. Daar krijg je de bekende Divi structuur te zien met, in dit geval, enkel rijen.  Hier zie ik de cel in donkergrijs, met daarin de Galerij. Klik ik op de 3 lijntjes vooraan, dan opent mijn galerij module.  Ik kan hier overigens aanpassen hoeveel foto’s ik op één pagina wens. Dat staat nu op 16.

Ik wil evenwel de galerij updaten en dan klik ik op de gelijknamige toets. De galerij opent en ik zie de reeds toegevoegde afbeeldingen.

Wil ik de titel wijzigen dan kan dat door gewoon op de titel te klikken en de tekst te wijzigen.

Indien ik een afbeelding wens toe te voegen dan kan ik dat doen door links bovenaan op Aan de gelarij toevoegen te klikken. Dat opent mijn media bibliotheek en de foto’s die nog niet in de galerij staan, zijn hier zichtbaar. Laat ik de afbeelding links bovenaan kiezen en dan rechts onderaan op de knop “Aan galerij toevoegen” klikken.

De foto wordt dan aan de galerij toegevoegd.

Ik kan ook de volgorde van de galerij aanpassen. Dat doe je door gewoon de afbeeldingen naar de juiste plaats te verschuiven.

Zo kan je ervoor zorgen dat afbeeldingen die bij elkaar horen ook bij elkaar staan.

Wil je een afbeelding verwijderen, dan doe je dat door op het kruisje in de rechterbovenhoek te klikken.

De foto werd verwijderd.

Als je alle aanpassingen uitgevoerd heb dan mag je niet vergeten om op de knop “Galerij bijwerken” te klikken, anders worden jouw wijzigingen niet doorgevoerd.

Ik kom dan weer op de Divi module instellingen terecht en klik hier op “Opslaan en verlaten”.

Tenslotte niet vergeten om op de knop “Bijwerken” te klikken om jouw wijzigingen zichtbaar te maken op jouw website.

 

Dat was de eerste manier. Nu de tweede. Hiervoor gebruiken we rechtstreeks de Visual Builder.

Ga naar de fotogalerij en klik vervolgens bovenaan op Visual builder inschakelen.

Zodra de Visual builder actief is, en dat zie ik aan de tools die verschijnen als ik over een onderdeel ga, dan hover ik met de muis over de fotogalerij. Ik krijg dan een grijze balk te zien waarin een tandwieltje staat. Klik ik daarop dan open een pop-up venster met thumbnails van de fotogalerij.

 

 

Wik ik een foto toevoegen dan klik ik op het plus-teken op het laatste vakje.

De mediabibliotheek opent en ik kan aan de vinkjes zien welke foto’s reeds werden toegevoegd.

Ik klik op de afbeelding die ik wens toe te voegen zodat deze eveneens wordt aangevinkt. Ik kan meerder foto’s selecteren of deselecteren door op het minnetje te klikken. Als ik daarmee rond ben, dan klik ik rechts onderaan op “Selecteren”.

Mijn fotogalerij werd aangepast en ik kan ook hier de volgorde aanpassen door de afbeeldingen te verschuiven.

Wil ik een afbeelding verwijderen dan hover ik over de betreffende foto en klik op het vuilbakje dat dan verschijnt. De foto wordt dan verwijderd en de galerij aangepast.

Als ik alles heb aangepast klik ik op het groene vinkje in de Galerij-instellingen.  Vervolgens op de purperen cirkel met de 3 puntjes, onderaan het scherm en daarna rechts onderaan op “Opslaan” om de wijzigingen zichtbaar te maken voor jouw bezoekers.

Daarna kan ik de Visual builder weer verlaten.

 

Dit was het voor deze les. Ik zie je graag in de volgende terug.