De videogalerij

Welkom in deze les over het gebruik van de videogalerij.

Voordat je videos aan jouw site kan toevoegen moet je ze eerst opladen op populaire videosites als Youtube of Vimeo  vervolgens enkel de link op jouw galerij te plaatsen. Als je dus nog geen eigen kanaal op Youtube of Vimeo hebt zal je dat eerst moeten aanmaken en vervolgens jouw video’s daar opladen. Als je niet wenst dat iedereen op die sites jouw video te zien krijgt kan je ze verborgen houden.

Het leuke is evenwel dat je ook makkelijk video’s van anderen, waarvan je denkt dat ze een toegevoegde waarde voor jouw site zijn, kan tonen in jouw galerij.

In tegenstelling tot de fotogalerij, kan je de videogalerij niet met Visual Builder aanpassen. Hiervoor moet je dus naar het Dashboard gaan.

Onderaan het menu zie je dan Video Gallery. Klik ik daarop dan opent de lijst met alle beschikbare videogalerijen die ik beschikbaar heb, maar dat is er maar ééntje: Videogalerij.

Klik ik daarop dan krijg ik alle video’s te zien die ik aan mijn galerij gekoppeld heb.

Wil ik een video toevoegen dan klik ik op “Add video”.

Er opent een formulier waarin ik de gegevens van de video kan invullen. Eerst moet je de url van de video hebben. Daarvoor open ik Youtube (of Vimeo zoals je wenst) en klik ik op delen. Youtube opent dan een venster met daarin de link naar de betreffende video, en ik klik op kopiëre en daarna op Insert Videon.

Vervolgens ga ik weer naar mijn formulier en klik in het vak van de URL op Ctrl-V. De URL van mijn de video verschijn dan in het vak en ik kan verder de andere gegevens invullen.

Ik kopieer het maar even vanuit Youtube.

Zowel titel …

Als omschrijving ….

Het laatste vak URL laat ik open. Dat gebruik je enkel indien je wenst dat bezoekers op een andere pagina terechtkomen als ze op de video klikken.

Als ik alles heb toegevoegd klik ik op “Insert Video”.

En de video werd toegevoegd.

Ik hoef nu enkel nog de galerij te bewaren door op “Save Video Gallery” te klikken.

Als ik nu weer naar de website ga dan zie ik dat de link werd toegevoegd en ik kan de video afspelen.