De kalender

Welkom in deze les over de Kalender.

De kalender is de plaats waar je jouw bezoekers op de hoogte brengt van jouw signeersessies, boekvoorstellingen en andere evenementen. Bezoekers kunnen de kalender zien in maand, lijst, week of dag-voorsteling. Klikt me op een event dan kan men de details ervan bekijken.

Hoe kan je items aan jouw kalender toevoegen? Wel, ook daarvoor moet je naar het dashboard gaan en openen we Calendar. Hoeel het perfect mogelijk is meerdere kalenders binnen jouw site te gebruiken hebben we er slechts één toegevoegd. Hoe kan het ook anders: de Kalender.

Klik ik daarop dan krijg is de lijst met evenement te zien. Hier is er slechts één zichtbaar: Kerstdag. Ik zou daarop kunnen klikken om dit mee zichtbaar te maken, maar laat ik gewoon een evenement toevoegen.

Ik klik op “Ad dan Event”.  En vul vervolgens alle gegevens.

Boekenverkoop Antwerpen strip en boeken plein

16/12/2018

10 – 16:00

En vervolgens meer informatie.

Als ik wens kan ik zelfs afbeeldingen toevoegen.

Tenslotte duid ik nog even aan of dit event terugkomt in mijn agenda.

Nee, don’t repeat this event

Repeat daily, laat het dagelijks terugkomen

Wekelijks, maandelijks of jaarlijks.

Als ik alles heb ingevuld, klik ik op “Save”.

Laat ik nu even terug naar mijn website gaan en daar mijn Kalender bekijken.

Dan zie je dat het event werd toegevoegd. Als ik op het event klik dan krijg ik de details hiervan te zien in een pop-up venster.

Even terug sluiten. Je ziet ook dat het event dezelfde kleur heeft gekregen als de categorie waaraan ik het heb toegevoegd. Events.

Hieronder kan de bezoeker dus opgeven dat hij bijvoorbeeld enkel geïnteresseerd is in events. Klikt hij onderaan op Events, dan verdwijnen alle andere items.

Wenst hij alle categorieën te zien dan klikt hij op: “Alle categorieën”.

De meest gebruikte categorieën heeft MaryDes toegevoegd, maar je kan zelf ook nieuwe categorieën toevoegen.

Hoervoor ga je wer naar jouw Dashboard en selecteer je in het menu, onder Calendar, “Event Category”.

Dan krijg je de lijst te zien van alle beschikbare categoriën.

Rechts bovenaan zie je een knop “Add Category”. Klik je daarop dan opent een formulier waarin je een nieuwe categorie kan toevoegen.

Een korte titel, bijvoorbeeld “Reizen”, een kleur waarmee deze specifieke categorie geassocieerd kan worden – laat ik er hier één kiezen –  en een korte omschrijving.

Als alles ingevuld is, klik ik op “Save” en de categorie zal worden toegevoegd. Ik ga dit nu niet doen, maar het is je wellicht wel duidelijk, hoe je een categorie moet toevoegen.

Dit was het voor deze les. Hopelijk zie ik je weer in de volgende les. Tot dan.