MaryDes winnaar van de Kerrigan Byrne wedstrijd.

 

 

 

Kerrigan Byrne ontmoet MaryDes

 
Kerrigan Byrne is een USAToday en internationaal bestverkopende auteur. Met meer dan 20 boeken is zij ook één van de actiefste schrijvers die een team van medewerkers rondom haar heeft verzameld.
Of ze nu schrijft over Celtic Druids, Victoriaanse slechteriken of onbezonnen Ierse FBI-agenten, Kerrigan gebruikt haar bijna obsessieve passie voor geschiedenis, haar uitgebreide Keltische afkomst en haar liefde voor Shakespeare in bijna elk verhaal. 

Ze woont met haar geweldige echtgenoot in een klein Victoriaans kustplaatsje op het Olympisch schiereiland in de staat Washington (USA). Als ze niet aan het schrijven is, kun je haar vinden zeilen, strandkammen, kajakken, wijn maken, brouwerijen en restaurants bezoeken met vrienden, en wandelen of beter, beveiligd met een berenspray doelloos ronddwalen in de bergen.

Kerrigan heeft Europese roots. Haar grootvader is Frans en haar grootmoeder Iers. Zelf is ze geboren in Amerika

Over haar boeken schrijft ze:

Als je op mij lijkt, is de beste nacht een nacht met een gespierde hooglander, een mysterieuze weerwolf, een conflicterende vampier of een opvliegende Ier. Mijn verhalen omvatten het spectrum van romantische fictie, van historisch tot paranormaal tot romantische spanning. Maar ik kan mijn lezers altijd één ding beloven: gedenkwaardige en sexy Keltische helden die gegarandeerd je bloed verwarmen voordat ze je hart stelen. Verlies jezelf op de betoverde Keltische eilanden, je weet nooit wie of wat je zal vinden …

De wedstrijd

Voor haar serie over de Fiona Mahoney mysteries wou Kerrigan een designer vinden die beter de sfeer van haar boeken zou kunnen weergeven. De boeken waren reeds uitgegeven maar ze vond de omslagen er iets te “paranormaal” uitzien. In haar zoektocht naar een nieuwe designer schreef ze een wedstrijd uit  waarbij ze 31 internationale designers, waaronder MaryDes, uitnodigde om voor haar boek “The business of blood” een boekomslag te realiseren.

Waarover gaat het boek

Sterven is het enige dat mensen met enige regelmaat doen, en Fiona’s taak is alles schoon te vegen nadat de lijken zijn weggevoerd. Haar beste jeugdvriendin, Mary, was het laatst bekende slachtoffer van Jack the Ripper. Het is twee jaar geleden dat Fiona Mary’s bloed van de vloerplanken heeft geschraapt, en Londen gonst niet langer van de Ripper, maar Fiona is het niet vergeten.

En ze is blijven zoeken naar Jack.

Wanneer ze midden in de nacht wordt opgeroepen voor een moord, vindt Fiona een slachtoffer dat op een griezelig vergelijkbare manier is verminkt als dat van de Ripper, en slechts een paar deuren verder van Mary’s oude huis. De meedogenloze, aanmatigende en irritant knappe inspecteur Grayson Croft waarschuwt haar weg van de zaak. Misschien had ze geluisterd, als ze geen aanwijzing in het bloed had gevonden. Een aanwijzing die haar op een pad zal leiden waar geen terugkeer meer mogelijk is.Als een moordenaar een verwoestend traject door Londen snijdt, komt er een met bloed geschreven brief bij haar deur aan, en pas dan realiseert Fiona zich hoe gevaarlijk haar streven is . Want ze heeft de aandacht getrokken van een obsessief kwaad en is niet langer de jager, maar de prooi. Fiona Mahoney houdt zich bezig met bloed.

De kracht van een MaryDes design

Met in het achterhoofd het winnende design van Goulston Street die ze ongeveer een jaar geleden voor Janis Wilson had gerealiseerd, een boek dat eveneens over Jack The Ripper ging, aanvaarde MaryDes de uitdaging. Heel wat van de research was immers reeds gedaan. 

MaryDes weet als geen ander sfeer te creëren. In al haar designs speelt ze met licht en contrast. Dat maakt haar designs steeds oogopvallend. Als lezer voel je jou automatisch aangetrokken en word je uitgenodigd om het boek vast te nemen en nader te bekijken.

Dat wist ook Kerrigan Byrne te waarderen en Maryna van MaryDes behaalde haar 28 ste winnende design.  Kerrigan schreef:

“Maryna! Je bent geweldig. Je onderzocht wat ik wou en produceerde een boekomslag dat mijn verwachtingen overtrof. Ik hou van de achtergrond, het contrast, de vrouw en zelfs de kleine extra’s met het mes. Je bent echt zo bekwaam.

 Ik ben zo opgewonden en opgelucht dat je bereid bent om de hele serie met mij samen te werken om deze mooie continuïteit die je hier hebt gevestigd te behouden. Je boekomslag is absoluut de beste die ik heb gezien.

Maryna !! Deze boekomslagen zijn uitstekend en het extra marketingmateriaal is GEWELDIG! Ik riep en klapte in de handen toen ik het zag. Voor dit soort dingen moet ik meestal extra betalen. Vertel je ongelooflijke team dat ze mijn verwachtingen hebben overtroffen. Ik kan niet wachten om de volgende covers te zien!”

Kerrigan Byrne bestelde bij MaryDes meteen 2 bijkomende boekomslagen voor de andere boeken in de serie en schreef volgende review:

“MaryDes en haar bedrijf waren niet alleen snel, professioneel en eindeloos bekwaam. Maar ze stonden ook open voor alle suggesties, waren eerlijk met hun mening en feedback, en zeer flexibel en geduldig. Ik kan me niet voorstellen dat ik vanaf nu iemand anders voor mijn boeken zou gebruiken. Ze heeft een zeldzaam talent en kon PRECIES visualiseren wat ik wilde. Ik heb dat nog nooit eerder gevonden. Dus dankjewel!”

Hartelijk dank Kerrigan. We kijken uit naar een langdurige samenwerking en wensen jou veel succes met jouw boeken.

Meer weten over Kerrigan Byrne:

www.kerriganbyrne.com
https://twitter.com/Kerrigan_Byrne
http://www.facebook.com/#!/kerrigan.byrne.9