De marketingvriendelijkheid van een boek

The book Defenders of the Light_door Marydes

 

Wat is een marketingvriendelijk boekomslag?

Vaak willen auteurs een boekomslagontwerp dat mooi is en aan hun verwachtingen voldoet. Iets dat hun hart raakt. De meeste auteurs en lezers zien een cover niet als een marketingtool.

Volgens de “Cover Matters Survey” (Book Smugglers Publishing) geeft 79% van de lezers aan dat covers wel degelijk een doorslaggevende rol spelen in hun beslissing om een ​​boek te kopen. Een boekomslag moet dus heel goed een marketingtool zijn en uitgevers moeten hier wel aandacht aan schenken. Zelfs hun auteurs informeren over dit belang. Als u dit weet, hoe moet een marketingvriendelijk omslagontwerp er dan uitzien?

1. Een boekomslag moet de inhoud van het boek weerspiegelen.

Ik was eens op een boekenbeurs en praatte met auteurs die een handtekeningensessie gaven. Een van hen presenteerde haar boek met een witte omslag met een abstracte schildering erop. Toen ik haar vroeg waarom ze dit ontwerp voor haar omslag gebruikte, zei ze trots: “Ik heb het zelf gemaakt. Het verwijst naar iets in het boek, maar onthult niets van het verhaal, dus mensen zullen nieuwsgierig zijn. ”

Bezoekers van de boekenbeurs waren niet zo nieuwsgierig. Toen ik daar was, kocht niemand haar boek, noch vroegen ze haar handtekening en ze had nog steeds een stapel boeken op tafel.

62% van de mensen die de enquête hebben ingevuld meenden dat: “Omslagen zijn de artistieke weergave van het boek. Ze moeten nauwkeurig representatief zijn voor het genre, de toon en / of karakters van een boek. “

Daarom is het niet verstandig om een ​​abstract omslagontwerp te hebben of een met alleen typografie. Ja, het kan heel artistiek zijn, een speciaal soort kunst zelfs, maar het zal je boek niet verkopen. Tenzij de inhoud van uw boek iets dergelijks vereist, maar dat zal zelden het geval zijn.

Ik vergelijk dit vaak met de mode-industrie. Wanneer modeontwerpers hun collectie presenteren, word je soms verrast door de extravagante modellen op de catwalk; en je vraagt ​​je af wie er zoiets draagt. Daarom hebben deze modehuizen in hun winkels een meer draagbare collectie beschikbaar.

Een omslag moet dus de inhoud van het boek weerspiegelen. Dat is wat de meeste lezers van een boekomslagontwerp verwachten en dat is wat u hen moet geven.

 

2. Een boekomslag moet in het oog springen

Uw ontwerp moet ervoor zorgen dat een potentiële lezer het boek bij de hand neemt en in detail onderzoekt. Dit kan worden bereikt door een speciale sfeer, opvallende details en speciale effecten te creëren. Wanneer je publiek zich afvraagt: “Wat is dit?”, Dan ben je goed.

 

3. Een boekomslag moet speciale elementen voor marketing bevatten

Nadat het boek is afgedrukt, promoot u het met posters, 3D-mockups en banners voor sociale media en meer. Het is belangrijk dat een boekomslagontwerp bepaalde elementen bevat die gerelateerd zijn aan het verhaal, die kunnen worden vergroot en gebruikt in achtergronden van promotiemateriaal, zodat ze het boek nog beter kunnen laten opvallen. Hoewel dit de zichtbaarheid van uw boek aanzienlijk vergroot, wordt dit belangrijke deel vaak verwaarloosd door andere ontwerpers.

 

4. Een boekomslag moet een sterke typografie hebben

Het is geen probleem om een ​​speciaal lettertype te gebruiken, indien nodig om de sfeer weer te geven, zolang de naam van de titel en de auteurs maar in een oogopslag leesbaar zijn. Vooral wanneer een ontwerp wordt gereduceerd tot miniatuur. Natuurlijk moet een ontwerper rekening houden met veel regels als het gaat om lettertypen, maar de leesbaarheid bij het verkleinen is de belangrijkste voor marketingdoeleinden. Online boekwinkels gebruiken miniaturen en je zult het waarschijnlijk ook op je eigen website gebruiken.

 

5. Bij een serie is branding belangrijk

Als een boek deel uitmaakt van een serie, is het belangrijk om enige consistentie te hebben in het omslagontwerp. Het kan een terugkerend element, een logo of zelfs een deel van een ontwerp zijn.

 

De marketingvriendelijkheid van een boek heeft een enorme impact op de verkoop. Daarom moet het niet worden genegeerd. Hoewel veel uitgevers proberen hun auteurs de hoesontwerpen te geven die ze vragen, is het belangrijk om het belang van een goed doordacht ontwerp te benadrukken.

 

MaryDes maakt honderden boekomslagen per jaar, voor veel uitgevers. We weten zo goed uit ervaring hoe een boekomslag eruit moet zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *