Het belang van visuele communicatie

MaryDes boektrailers

Tegenwoordig zijn de meeste mensen verslaafd aan hun smartphone of tablet. En ik geef toe, het komt van pas als je wat informatie nodig hebt over, laten we zeggen, boeken. Elk jaar verschijnen er miljoenen nieuwe boeken op de markt, welke kies je dan? Het boek waarover je al hebt gehoord, deze die positieve recensies en aantrekkelijke covers heeft. Jawel, ik heb je al geschreven over het belang van een goed ontwerp van een boekomslag. Ze zien je voordat ze je lezen. We zijn zo gewend aan visuele stimulatie dat we, onbewust, bij voorkeur op deze manier benaderd willen worden. Het maakt informatie begrijpelijker. Bovendien blijft een afbeelding langer in ons geheugen dan tekst.

Stel dat je een Twitter- of Facebook-account hebt en je kijkt naar jouw talrijke berichten, die jouw aandacht eerst trekken? Hoogstwaarschijnlijk die met een afbeelding of video. Als je een bericht naar de wereld wilt sturen, moet je het visueel doen.

Dit werd goed begrepen door het management van beroemde auteurs. Die voldoende geld had voor visuele communicatie via boekentrailers.

 

Boektrailers

Een boektrailer is een korte video om je boek te promoten en heeft tot doel de kijker te verleiden om je boek vast te nemen of om er meer over te weten.

“In een minuut of minder kun je met een boektrailer de visuele, auditieve en emotionele zintuigen van je potentiële lezer aanboren. Net als zijn neef de filmtrailer is een boektrailer ontworpen om belangstelling op te wekken en de verkoop te stimuleren. ”

Arielle Ford (auteur, spreker, relatie-expert)

 

Boektrailers bieden een extra mogelijkheid om uw boek bekend te maken op populaire videosites zoals Youtube en Vimeo. Bovendien trekt deze videopromotie meer aandacht op je sociale media, zoals Facebook, Twitter en LinkedIn.

Een groot probleem echter: boektrailers zijn duur, erg duur. Een professionele boekenlegger kost u makkelijk € 4000 en meer. Niet iets voor indie-auteurs, zelfs uitgeverijen in de Lage Landen, om te betalen. We zien dus dat veel van hen experimenteren met zelfgemaakte boekentrailers, vergetende dat een snel in elkaar geknutselde trailer ook de interesse in het boek kan verminderen en dus een averechts effect kan hebben.

Bij MaryDes hebben we daarover nagedacht en hebben we onderzoek gedaan en geëxperimenteerd met mogelijkheden om een ​​formule te bereiken die ons toeliet om professionele trailers van indie-auteurs aan te bieden tegen betaalbare prijzen.

Met behulp van speciale technieken, creatieve ideeën en automatisering zijn we erin geslaagd professionele boekentrailers voor kleine budgetten te ontwikkelen. Door dit te doen, geven we alle auteurs de mogelijkheid om meer aandacht te krijgen en meer verkoop te creëren met hun eigen boektrailer.

Dit is een voorbeeld van een boektrailer die we gerealiseerd hebben voor Ann Driessen haar boek: Gevangen Geboren

 

Voor “De Oorkonde” van Hélène Wagener realiseerde we deze trailer:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *