Indie auteurs nemen de boekenmarkt over

IndieAuthor

Het groeiend aandeel van indie authors op de markt

Het verslag

Een rapport van Author Earnings bevestigde het groeiende marktaandeel van indie-auteursboeken, e-boeken en audioboeken. In 2016 waren ze zelfs beter dan de Big Five-uitgevers. De Big 5 zijn nu goed voor minder dan een kwart van de e-boekaankopen op Amazon, terwijl Indië (45%) dichterbij komt.

Volgens dit rapport vinden grote uitgevers gewoon het moeilijk om te concurreren met indie-auteurs over diversiteit, prijs, kwaliteit en frequentie van publicatie, aangezien deze verschillen de afgelopen twee jaar zijn toegenomen

Interessant om te zien is dat de mindere verdiensten die auteurs van de grote uitgevers krijgen, des te meer ze krijgen als onafhankelijke auteur.

Ook kleinere uitgevers lijken hun marktaandeel gemakkelijker te houden.

 

Wat gebeurt er

Grote uitgevers publiceren alleen zogenaamde winnaars. Ze kunnen het zich gewoon niet veroorloven om geld te verliezen en moeten daarom erg selectief zijn. Een uitgever vertelde me dat ze slechts 1 op 2000 manuscripten accepteerden. Enkele jaren geleden bleven de andere 1999 auteurs teleurgesteld achter en waarschijnlijk gefrustreerd. Vandaag zijn alle faciliteiten van Printing On Demand voor hen beschikbaar, en daardoor zullen ze blijven proberen lezers in contact te brengen met hun boek. Zelfs wanneer iemand een boek schreef over een onderwerp dat slechts 50 of 100 lezers trekt, zijn deze lezers blij dat ze dit boek hebben gevonden; voorheen zou het nooit worden gepubliceerd. Dit is dus de magie van Printing On Demand: u kunt boeken over bijna elk onderwerp vinden. Het stimuleert mensen om te lezen, wat ze willen en wanneer ze willen. Dit is erg motiverend voor iedereen met een verhaal in gedachten. En daarom groeit de groep indie-auteurs en hun marktaandeel snel.

Wat hebben indie-auteurs nodig?

Als een uitgever marktaandeel wil behouden of zelfs wil winnen, moet hij zich afvragen: hoe kan ik deze groep auteurs van dienst zijn?

U moet begrijpen dat de meeste van deze schrijvers niets weten over publiceren. In hun ogen hebben ze hun meesterwerk geproduceerd en hoewel ze wel eens van POD gehoord hebben, zijn ze zich meestal niet bewust van de technische details om een ​​boek te maken en nog minder hoe het te promoten.

Lay-out van hun pagina’s, boekomslagontwerp, POD-specificaties en marketing, ze hebben daar waarschijnlijk niet over nagedacht.

Dus, als u een deel van deze markt wilt, moet u volledige service bieden. Oké, ik hoor je denken: indie-auteurs hebben hier niet het budget voor. Ervaringen hebben ons geleerd dat uitgevers vaak de bereidheid van auteurs onderschatten om voor een dergelijke dienst te betalen. True; hun budget kan niet worden vergeleken met wat succesvolle auteurs kunnen uitgeven, maar wanneer u dit goed doet, is er veel winst te behalen, zonder bijna elk risico. Alles wat u hoeft te doen, is coördineren, uitbesteden en advies geven.

Probeer een servicelijn te maken, inclusief alle subdomeinen van boekpublicatie, zonder dat u iets hoeft te doen. Natuurlijk, als je zelf al een aantal van deze activiteiten uitvoert, neem ze dan ook op. Zolang je competitief bent. Omdat er veel andere kleine uitgevers en auteursdienstenbedrijven zijn die deze services zullen leveren.

Hoe denkt u anders dat kleinere uitgevers hun marktaandeel konden behouden?

Wat je ook doet, de belangrijkste factor in dit verhaal is de kosteneffectiviteit. Wanneer u delen van uw project uitbesteedt, betaalt u alleen voor de geleverde services. Dit maakt het eenvoudiger om uw prijzen in te stellen.

 

Veel geluk en onthoud: wij van MaryDes voorzien u graag van al uw ontwerpbehoeften.

bron http://authorearnings.com/report/february-2016-author-earnings-report/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *