MaryDes Designs ontvangt haar 26ste designprijs voor Goulston Street van Janis Wilson

MaryDes voor de 26ste maal winnaar van een internationale boekomslag wedstrijd

 

The book Goulston Street by Janis Wilson. Design by MaryDes Designs

 

Voor het omslag van Janis Wilsonhaar boek: “Goulston Street” zijn we tot het uiterste gegaan.

Het is het verhaal van Jack the Ripper en Lady Sarah en speelt in het London van 1888. Jack the Ripper vermoord brutaal prostituees en de politie staat onder grote druk, zelfs van koningin Victoria, om de moordenaar te vinden.

Goulston street is een aangrijpend verhaal en boeit vanaf de eerste zin. De expertise van de auteur en haar uitmuntende wijze om een verhaal te brengen maakt dat dit boek een perfecte combinatie is tussen historische accuraatheid en avontuur.

We vonden dit gegeven een fantastische opportuniteit om de grenzen van onze vaardigheden en kunnen op te zoeken. Overigens biedt het in competitie gaan met kruim van de beste designers ter wereld een belangrijk voordeel dat je ook de nieuwste technieken en vaardigheden van andere designers leert kennen. Als je goed bent, lees meermaals wint, kom je zo ook in de selecte kring van beste designers terecht die je steeds zullen waarderen om jouw werk. Het belang om af en toe in competitie te gaan is dus aanzienlijk.

Het boekomslag van Goulston street werd niet enkel samengesteld uit meer dat tien afzonderlijke foto’s, die weer naadloos aan elkaar werden gelast om de setting te krijgen die de inhoud van het boek perfect zou weergeven, maar er werd eveneens gebruik gemaakt van lichteffecten en kleurenfilters om de atmosfeer van het London uit 1888 weer te geven. Het diffuus licht dat van een verlichte kamer komt, de straatlantaarns, de mist, de maan achter de wolken, de man op de kasseien, zelf het reclamebord op een gevel werd minutieus samengesteld.

Het boekomslag neemt je mee, grijpt je vast en dwingt je tot onderzoek, tot vastnemen en lezen, en dat is wat een goed boekomslag moet doen. Het vastnemen van een boek is de eerste stap in een marketingproces die de lezer moet aanzetten tot kopen.

Aan deze realisatie zijn natuurlijk ook vele uren research aan voorafgegaan. Hoe zag London er in 1888 uit en specifiek Goulston Street? Was daar nog iets van terug te vinden? We hebben honderden foto’s bekeken, gefilterd, geselecteerd en weer verwijderd. We hebben met een team besproken hoe en wat we zouden integreren en hoe we marketing elementen zouden kunnen toevoegen. Want dat is hoe MaryDes Designs werkt: elk design is een resultaat niet enkel van de designer, maar ook van de inbreng van ons voltallige team bestaande uit designers, een marketing specialist, webdesigner en multimedia ontwikkelaar. Een boekomslag is heel belangrijk, maar het moet de marketing ondersteunen en boektrailer productie en webdesign faciliteren en dat bereik je enkel als al deze mensen hun visie hebben kenbaar gemaakt.

Dat is ook de reden waarom MaryDes boekomslagen echt verkopen en dat onderscheid ons van de meeste andere designers. Dat is de reden waarom we winnen.

Met het boekomslag van Goulston Street van Janis Wilson hebben we er weer een paradepaardje bij, een bekroning op het gedetailleerde en zorgvuldig uitgevoerde werk waar we met ons ganse team trots op kunnen zijn.

 

Hier is nog de trailer: